favorite

Frankincenso (pluoštinės bosvelijos) eterinis aliejus

EAFRANK5

Aprašymas:

Prabangus, sakralus, ritualinis eterinis aliejus, vertinamas dėl savo ypatingos energetikos. Frankincensu nuo seno apvalomos ypatingos erdvės: šventyklos, bažnyčios. Frankincenso sakai - viena iš dovanų, kurias gimusiam kūdikėliui Jėzui  atnešė trys išminčiai. Anksčiau frankincensas buvo brangus kaip auksas, šiandien - tai kiekvienam mirtingajam prieinama priemonė, itin vertinama klasikinėje aromaterapijoje. Eterinis aliejus naudojamas meditacijai, dvasinėms praktikoms, vidinei ramybei atgauti. Garintuve frankincensas dera su levandų, ramunėlių, nerolio, pušų, apelsinų, mandarinų, bergamočių, greipfrutų, ylang - ylang, pelargonijų eteriniais aliejais.

Tinka visai šeimai. Saugus kūdikiams nuo 6 mėnesių, besilaukiančioms ir žindančioms moterims.

Geriausias iki: 2023 02

Talpa: 5 ml

11,99 €
Kiekis

išsaugoti (37)

Aprašymas:

Frankincensas - populiarusis, šiuolaikinis bosvelijų eterinio aliejaus pavadinimas, kilęs iš prancūzų kalbos. Prancūziškas žodžių junginys "franc encens" verčiamas, kaip "grynas, tyras smilkalas", tačiau labiau linkstama prie reikšmės "tikrieji smilkalai". Frankincensas - tai viena iš trijų brangių dovanų, kurias gimusiam kūdikėliui Jėzui atnešė trys išminčiai. Auksas, mira ir smilkalai. Senais laikais frankincensas buvo vadinamas tiesiog smilkalais ir buvo aukso vertės. Nors šiandien frankincenso eterinio aliejaus kaina prieinama kiekvienam mirtingajam, tačiau jo savybės - dangiškos. Tai ypatingas eterinis aliejus itin vertinamas klasikinėje aromaterapijoje.

Prabangusis frankincenso aliejus distiliuojamas iš bosvelijos medžio sakų, kurie išgaunami įpjovus medžio žievę. Pro įpjovą pamažu ima veržtis pieno baltumo skystis, netrukus virstantis kietais, balkšvais ar gelvai rusvais, netaisyklingos formos gabalėliais, kurių dydis svyruoja nuo žirnio iki graikinio riešuto. Šiuos sakus galima smilkyti ant degančios anglies gabalėlio arba distiliuojant išgauti frankincenso eterinį aliejų.

Frankincenso istorija skaičiuoja kelis tūkstančius metų. Manoma, kad bosvelijos medžio sakai buvo viena pirmųjų medžiagų, kurią žmonija pradėjo naudoti terapiniais tikslais. Raudonosios jūros regione, Viduriniuosiuose Rytuose, Šiaurės Afrikoje, Omane, Indijoje, iš kur ir yra kilęs frankincensas, kvapnūs sakai buvo naudojami kaip antiseptikas žaizdų gydymui, taip pat kaip kramtomoji guma, ypač tiems, kurie turėjo burnos ar kvėpavimo takų sveikatos problemų. Dargi rašoma, jog senovėje smulkinti sakai buvo naudojami kaip prieskoniai, o frankincenso sakų dulkių buvo dedama į kohl - juodus dažus, kuriais Egiptiečiai apvesdavo akis.

Senosios kultūros bosvelijos sakus laikė šventais, vertais dievų, todėl jie buvo smilkomi šventyklose ir apeigų vietose tam, kad apvalyti erdvę, paruošti ją religinėms apeigoms. Ir šiandien dažnoje bažnyčioje, ypač užsienyje, galima užuosti frankincenso aromatą. Šiuolaikinėje aromaterapijoje frankincenso eterinis aliejus rekomenduojamas tiems, kurie nori apvalyti savo mintis ir sąmonę, nuskaidrinti protą, atgauti dvasinę ramybę. Frankincensas naudojamas meditacijų, dvasinių praktikų, maldų metu. Manoma, kad tai puiki priemonė tiems, kurie nori sužadinti intuiciją, aiškiaregystės dovaną, atkurti ryšį su savo dvasiniu pasauliu. Frankincensas veikia balansuojamai, išlygina ir pagilina kvėpavimą. Praktikų metų frankincenso eterinį aliejų galima garinti garintuve ar inhaliuoti lašelį nuo šiltų delnų.

Frankincenso poveikis fiziniam kūnui taip pat plačiai aprašytas literatūros šaltiniuose. Tai efektyvi odą regeneruojanti priemonė. Frankincenso sakai saugo medį nuo kenkėjų, o atsiradus įpjovai žievėje teka tol, kol pilnai "užtraukia" šią "žaizdą". Panašų poveikį turi ir frankincenso eterinis aliejus. Kadangi tai labai švelnus, odai draugiškas eterinis aliejus, esant reikalui frankincensą ant odos galima naudoti gryną, neskiestą.

Frankincenso aliejus labai tinka burnos ir dantenų priežiūrai. Skalavimams pasigaminkite tokį mišinį: į arbatinį šaukštelį valgomosios druskos įlašinkite 2 - 3 lašelius frankincenso aliejaus ir suberkite į stiklinę šilto vandens. Išmaišykite ir skalaukite kelis kartus per dieną. Taip pat lašelį gryno frankincenso eterinio aliejaus galite lašinti į dantų pastą.

Kosmetikoje frankincenso aliejus nuo seno vertinamas kaip brandžios, vystančios, UV spindulių paveiktos odos priežiūros priemonė. Aromaterapijos istorija teigia, jog senovės egiptiečiai smulkintus frankincenso sakus naudojo gamindami jauninančias odos kaukes. Galite lašinti lašelį frankincenso eterinio aliejaus į savo naudojamą veido kremą ar pasigaminti odos jaunystę saugantį aliejų: į 50ml kamelijų aliejaus lašinkite 10 lašų frankincenso eterinio aliejaus. Mišiniu masažuokite gausiai hidrolatų sudrėkintą veido ir dekolte odą.

Frankincenso aliejų galima naudoti ir plaukų priežiūrai. Ypač tinka sausai, jautriai, niežtinčiai galvos odai prižiūrėti, lėtai augančių plaukų folikulams stimuliuoti. Kelis kartus per savaitę darykite aliejines kaukes iš 50ml kamelijų aliejaus ir 12 lašų frankincenso eterinio aliejaus. Įtrinkite galvos odą ir šaknis, uždėkite vienkartinę kepurėlę, šiltą rankšluostį ir laikykite 20 - 30 min. Po to išplaukite šampūnu ir balzamu, kaip įprasta.

Frankincenso aliejus - vienas tinkamiausių pasirinkimų pirtyje. Ypač jei į pirtį keliaujate su noru apsivalyti tiek fiziškai, tiek dvasiškai. Tai puikus ritualinis aliejus. Į skardinį dubenėlį įpilkite šilto vandens, įlašinkite 25 - 30 lašų frankincenso aliejaus ir pastatykite šilčiausiame pirties kampe. Aromatas labai greitai užpildys pirtį, lepins Jūsų kvėpavimo takus, nuramins protą ir atpalaiduos kūną. Kadangi frankincensas draugiškas odai, jau gerai suprakaitavus galite įtrinti visą kūną 1 -2 lašeliai gryno aliejaus. Užlašinkite kvapnius lašelius ant delnų, patrinkite tarpusavyje ir energingai įsitrinkite kūną. Jausitės kaip naujai gimę, pažadame!

Frankincenso aromatas - prabangus ir daugialypis. Jame persipina šiltos medienos natos, vėsus ir gaivus spygliuočių pustonis, vos juntamas citrusų sąskambis ir klasikinis, atpažįstamas smilkalo dūmų dvelksmas. Frankincensas kvepia subtilia artimųjų rytų prabanga, dykuma, klajoklių gyvenimo būdu ir yra labai mėgstamas nišinės parfumerijos kūrėjų.

Atsiliepimai (3)

Rated 5.00 on the scale 1 - 5 based on 3 customer reviews
Verified purchase

Favoritas nr1

Tai mano pats nuostabiausias aromatas, beabejo tikrai ne visiems patinka, namiškiai minėjo, kad primena sunkesnės medienos aromatą. Tačiau jei patinka smilkalai tuomet ir šis aromatas bus tinkamas. ♥ ♥ ♥

Was this comment useful to you? Taip Ne
Verified purchase

Prabangus kvapas

Labai patiko šis ea. Nors rytietiškų kvapų neesu mėgėja, greičiau gaiviųjų, bet šis labai patiko, neįkyrus ir iš karto tapo labai artimas.

Was this comment useful to you? Taip Ne
Verified purchase

Labai stiprus kvapas

Labai stiprus kvapas, jei naudojamas vienas, bet maisant su kitais eteriniais labai puiki baze, ilgam uzteks, nes reikia nedaug. Labai patiko su pipirmete maisyti :)

Was this comment useful to you? Taip Ne

Savybės

INCI: Boswellia Serrata Oil*, limonene**.

*ekologiškas ingredientas

**natūraliai randamas eteriniuose aliejuose

Kilmės šalis: Indija

Kartu perkama