favorite

Jazminų absoliutas

Aprašymas:

Tai viena brangiausių ir prabangiausių aromaterapinių priemonių pasaulyje. Šiltas, sodriai gėlinis ir ypač egzotiškas jazminų aromatas nepalieka abejingų! Jazminų aliejų išgauti labai sunku, nes žiedas yra trapūs, o kvapo molekulė labai lengvai pažeidžiama, tad išgavimo procesas reikalauja kantrybės ir meistriškumo. 1ml jazminų aliejaus išgauti reikia 8000 rankomis skintų jazminų žiedelių. Dėl didelės koncentracijos jazminų absoliutas yra labai aktyvus biologiškai ir bioenergetiškai, tad ypač vertinamas aromaterapijoje ir parfumerijoje.

Geriausias iki: 2021 04

Talpa: 1 ml

Įspėjimas! Jazminų absoliuto griežtai nerekomenduojame naudoti besilaukiančioms moterims! Žindymo metu jazminų absoliutą naudoti saugu. 

11,99 EUR
Kiekis

favorite išsaugoti (1)

Jei rožė - gėlių karalienė, tai jazminas - gėlių karalius. Jei rožė - gryniausia moteriška energetika, tai jazminas - gryniausias vyriškas pradas. Jei rožių žiedlapiai skinami ankstyvą rytą, tai jazmino žiedeliai rankomis renkami naktį, iki saulėtekio. Šiltas, sodrus, prabangus ir ypač egzotiškas jazminų aromatas nepalieka abejingų. Žmonės jį arba dievina arba negali pakęsti. Aromaterapijos psichologijoje manoma, kad kuo žmogus labiau susikaustęs, kuo daugiau ribų ir barjerų turi, tuo mažiau jam patinka jazminų kvapas. Ir priešingai: kuo laisvesnis, kuo jausmingesnis, kuo labiau gyvenimu besidžiaugiantis žmogus yra, tuo labiau jis myli jazminą. Kuriai kategorijai priklausote Jūs? Nesigąsdinkite jei šiandien jazminų aromatas Jums nemielas. Su kiekvienu aromatu galima susidraugauti. Jei jaučiate, kad gyvenime Jums trūksta džiaugsmo, lengvumo ir aistros - pamažu įsileiskite jazminų aliejų į savo namus ir širdį. Jazminų aliejus - itin aukštos energetikos ir intensyvaus poveikio, kone narkotinis savo gebėjimu stimuliuoti jausmus ir vaizduotę. Būtent todėl šis aliejus nuo seniausių laikų įeina į meilės eliksyrų sudėtį. Šimtmečius neblėsta jo, kaip afrodiziako, šlovė. Atsipalaidavimui, pasitikėjimo savimi didinimui ir aistros kurstymui jazminų aliejus rekomenduojamas tiek vyrams, tiek moterims.

Gėliniai aromatai pakylėja, gerina nuotaiką, žadina gyvenimo džiaugsmą ir entuziazmą, stiprina pasitikėjimą savimi, aktyvuoja jausmingumą ir kūrybingumą. Manoma, kad iš gėlių išgautų eterinių aliejų aromatai skatina laimės hormono dopamino gamybą. Jazminų aromatas aromaterapijoje priskiriamas hedonistiniams kvapams - jis sukuria prabangos, komforto, laimės būsenas. Jazminas stimuliuoja jausmingumą ir seksualumą kaip natūralią sveiko organizmo reakciją į energijos perteklių, todėl sakoma, jog jazminų aliejus yra afrodiziakas (aistrą kurstanti priemonė). Šis žodis yra siejamas su meilės, kūrybos ir erotikos deive Afrodite.

Įdomus faktas: šimtus metų jazminų aliejus naudojamas gimdyvėms, kaip sąrėmius skatinanti priemonė. Rytų kultūrose manoma, kad jazminų aromatas padeda gimdyvei atsipalaiduoti ir pajusti ryšį su kūdikiu, tad šiose šalyse jazminų aliejus ypač rekomenduojamas po sunkaus gimdymo ir toms moterims, kurioms buvo atliktas Cezario pjūvis. Tikima, jog jazminų aliejus skatina laktaciją, padeda apsisaugoti nuo pogimdyvinės depresijos, tad šį aliejų rytiečiai dažnai dovanoja ką tik kūdikio susilaukusioms moterims.

Jazminų absoliuto naudojimo būdai ir galimybės:

  • Ruošiantis meilės nakčiai, galite įlašinti VIENĄ lašelį jazminų absoliuto į elektrinį eterinių aliejų garintuvą. Jei norite, galite maišyti jazminą su rožiųbergamočių, ylang - ylang, rožinių greipfrutų, apelsinų, mandarinų, levandų, nerolio eteriniais aliejais. Šie aromatai - galingi afrodiziakai, akimirksniu padės atsipalaiduoti ir perkels jausmus ir emocijas į kitą plotmę.
  • Erotiniam masažui gaminkite aliejų mišinį* iš 50ml augalinio aliejaus (pvz. saldžiųjų migdolų ar kamelijų), 2 - 3 lašelių rožių ir jazminų absoliutų, kuriuos pagal norus ir poreikius galima derinti su 7 - 8 lašeliais bergamočiųylang - ylangrožinių greipfrutųapelsinųmandarinųlevandų, nerolio eteriniais aliejais. Šiuo kvapiu aliejumi masažuokite mylimojo kūną, tik nelieskite intymių vietų, nes eteriniai aliejai gali dirginti jautresnę odą ir gleivines. Tokį aliejų mišinį galima naudoti kasdienei kūno ir veido odos priežiūrai, po maudynių vonioje ar duše, kol oda dar lengvai drėgna (taip aliejai geriau įsigeria į odą). Prieš tepant aliejines priemones ant veido, rekomenduojame odą gausiai supurkšti mėgstamu hidrolatu (gėlių vandeniu). *Tikslaus recepto pasakyti neįmanoma, nes afrodiziakinius mišinius būtina kurti iš širdies ir taip, kaip norisi būtent Jums. Tuomet kvapas ir poveikis bus toks, kokio Jums reikia šiandien. Jei vadovausitės širdimi, pasikliausite intuicija ir savo nosimi, suklysti neįmanoma!
  • Prabangiems, aromaterapiniams, aistrą kurstantiems ir pasitikėjimą savimi didinantiems kvepalams gaminti į 5ml kamelijų aliejaus lašinkite 3 - 4 lašus rožių ir/ar jazminų absoliutų ir iki 10 - 12 lašų bergamočių, ylang - ylang, rožinių greipfrutų, apelsinų, mandarinų, levandų, nerolio eterinių aliejų. Tokius kvepalus rekomenduojame gaminti į stiklinį buteliuką su rutuliniu aplikatoriumi, kad būtų patogu patepti pulso vietas.
  • Deiviškoms, atpalaiduojančioms ir aistrą stimuliuojančioms vonioms absoliutus (1 - 3 lašelius) lašinkite į stiklinę pieno ar valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus. Riebaluose absoliutai ištirps ir nekils pavojaus sudirginti odą. Kvepiančioje vonioje maudykitės 10 - 20 min.
  • Dėmesio! Absoliutai yra gerokai labiau koncentruoti nei eteriniai aliejai ir pasižymi labai stipriomis kvapiosiomis ir terapinėmis savybėmis, tad juos naudoti galima tik labai mažais kiekiais. Absoliutai yra tirštesni ir klampesni, nei eteriniai aliejai, tad nenustebkite, jog jie sunkiai laša iš buteliuko. Vėsesnėje temperatūroje absoliutai gali sutirštėti, tačiau pašildžius buteliuką tarp rankų, aliejaus konsistencija greitai pasikeičia. Absoliutai daugiau skirti parfumerijai, nei aromaterapijai, tad NEREKOMENDUOJAME jų naudoti grynų, neskiestų, tiesiai ant odos.

Įdomu? Plačiau apie jazminų absoliutą kviečiame skaityti knygoje "Aromaterapijos kerai".

  • INCI: Jasminum Grandiflorum Flower Extract, benzyl benzoate**, linalool**, eugenol**. **natūraliai randamas eteriniuose aliejuose
  • 100% grynas, nestandartizuotas absoliutas.
  • Lotyniškas pavadinimas: jasminum grandiflorum
  • Kilmės šalis: Egiptas/Indija
  • Talpa: 1 ml